top of page

Er du i tvivl om, hvilken Champagne-stil du nyder mest?

Du er ikke alene. De fleste mennesker køber bare Champagne baseret på navnene på de champagnehuse, som de genkender. Men der findes mange forskellige typer champagner, så det er vigtigt at finde ud af, hvilke stilarter der er din favorit.


De vigtigste ting, der vil påvirke, hvordan champagnen smager, er restsukkerniveauet og de druetyper, som vinmageren brugte til at lave champagnen. Det er også vigtigt at vide, hvor længe vinen har lagret på sine "lees" - da dette vil påvirke, hvor "gæragtig" eller "brødagtig" champagnen smager.


Når vi ser ordet "Brut" på en Champagne-etiket, fortæller det os, at Champagnen ikke er sød. Men vidste du, at producenten kan bruge ordet "Brut" til alt mellem 0 og 12 gram pr. liter sukker? Dette er en kæmpe forskel. De fleste forbrugere foretrækker champagner mellem 6-8 g/l - men tendenser i branchen hælder mod lavere restsukkerniveauer.Den bedste måde at finde ud af, hvilken stil du kan lide, er at prøve mange forskellige stilarter i en blindsmagning. Dette vil forbedre din evne til at bedømme baseret på smag frem for forventninger.

Den 9. marts 2024 vil vi i The Vault smage 12 forskellige champagnestilarter og lære om forskellene. Det er en rigtig sjov oplevelse at have på en lørdag eftermiddag. Hvis du har interesse i at være med, så send en mail til sommelier@thewinevault.dk.


Hvis du gik glip af vores session den 9. marts, men gerne vil planlægge en session for din private gruppe, så lad os det vide.43 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page